Un proiect sustinut de:
Realitatea TV - B1 TV - Evenimentul Zilei - Adevarul

Cum au făcut patru colegi de facultate o afacere de peste 80 de milioane de euro pe an

Isabelle Iacob a studiat la Facultatea de Comerţ din ASE, la începutul anilor ‘90, într-o perioadă pe care o definea anterior ca fiind „tulbure” din punct de vedere al structurii programelor şi al accesului la informaţie, scrie Business Magazin.

Iacob şi-a luat trei dintre colegii de facultate şi a fondat alături de ei departamentul de marketing al Farmexim, distribuitorul de medicamente deţinut de tatăl său, omul de afaceri Ovidiu Buluc. Femeia de afaceri descrie perioada drept una a pionieratului, vremuri când echipa sa a putut să construiască de la zero şi să-şi pună în valoare ideile.

Help Net a ajuns în 2012 în topul celor mai mari reţele de farmacii din România, iar obiectivul iniţial al Isabellei Iacob, aflat acum 15 ani la stadiul de simplu proiect de MBA, a prins contur şi şi-a arătat potenţialul în piaţă: „Cea mai mare satisfacţie o obţin nu stând în birou, ci în momentul în care mă duc în farmacie şi văd că oamenii zâmbesc sau le aduc farmacistelor bomboane şi flori. Am o totală admiraţie faţă de această profesie”, spune Iacob.

Practică echitaţia, pasiune pe i-a insuflat-o şi fiicei şi se declară adeptă a mişcării eco – „de doi ani de zile nu mai folosim maşina în weekend decât atunci când e absolut necesar” – dat fiind că merge cu bicicleta la sfârşitul săptâmânii câte 20–25 de kilometri pe zi. O relaxează grădinăritul, chiar dacă nu e un sport, pentru că reuşeşte să o facă să se simtă mai aproape de natură în mijlocul oraşului.

Help Net deţine circa 135 de farmacii, care au avut vânzări de 83 de milioane de euro în 2011.

Sursa: Realitatea